Ταϊλανδέζικο ρύζι με φιστικοβούτυρο

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
8
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Θα γίνει το αγαπημένο σου εξωτικό πιάτο.

Συστατικά

  • 2 κούπες άσπρο ρύζι
  • 4 κούπες νερό
  • 3 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
  • 2 κουταλιές της σούπας κρεμώδες φυστικοβούτυρο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ξύδι λευκό
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 4 στήθη κοτόπουλου, χωρίς κόκκαλα, κομμένα σε λεπτές λωρίδες
  • 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 1 1/2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​τζίντζερ
  • 3/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
  • 2 1/2 κούπες μπρόκολο
  • 1/3 ανάλατα φιστίκια

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια κατσαρόλα, βράσε το ρύζι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Στη συνέχεια βάλε τη φωτιά στο χαμηλό, καλύψε την κατσαρόλα με το καπάκι της άσε το ρύζι να βράσει για 20 λεπτά.
  • Σε ένα μικρό μπολ, ανακάτεψε τη σάλτσα σόγιας, το φυστικοβούτυρο, το ξίδι και το πιπέρι καγιέν. Άφησέ τα στην άκρη. Ζέστανε το λάδι σε μια κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά.
  • Ρίξε στο λάδι το κοτόπουλο, το σκόρδο και το τζίντζερ, και μαγείρεψε, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι το κοτόπουλο να αποκτήσει χρυσαφί χρώμα, περίπου 5 λεπτά. Χαμήλωσε τη φωτιά και προσθέστε το πράσινο κρεμμύδι, το μπρόκολο, τα φιστίκια και το μείγμα με το φυτστικοβούτυρο.
  • Μαγείρεψε, ανακατεύοντας συχνά, για 5 λεπτά ή έως ότου το μπρόκολο να είναι τρυφερό και το κοτόπουλο να έχει μαγειρευτεί καλά.
  • Σέρβιρε πάνω από το ρύζι.

Tip

Έχει 360 θερμίδες ανά μερίδα

Read More

And More