Ταμπουλέ με ρόδι και βαλσάμικο

5 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες
Βαθμός δυσκολίας

 

Χορταστική, γρήγορη, εύκολη και με πολλά θρεπτικά συστατικά.

Θερμίδες: 298/ μερίδα

Συστατικά

 

  • Για τη σαλάτα:
  • 400γρ. πλιγούρι
  • 1 ματσάκι πράσινα κρεμμύδια
  • 120ml ελαιόλαδο
  • 3 λεμόνια
  • 1 μεγάλη χούφτα πράσινα φυλλώδη λαχανικά
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Για το dressing:
  • Μερικά κλωνάρια θυμαριού
  • 1 ρόδι
  • 1κ. σούπας σιρόπι βαλσάμικου
  • 1/2κ. γλυκού ρίγανι
  • 4κ. σούπας ελαιόλαδο

Τρόπος Μαγειρέματος

 

  • Για τη σαλάτα:
  • Βάλε κάποια στιγμή μέσα στην ημέρα το πλιγούρι να μουλιάσει στο νερό για 1 ώρα.
  • Στράγγιξέ το και μετέφερέ το σε ένα μπολ.
  • Κόψε μέσα στο μπολ τα κρεμμύδια και ρίξε το χυμό των λεμονιών, τα 120ml λάδι, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Για το dressing:
  • Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε το θυμάρι, τους σπόρους από το ρόδι, το βαλσάμικο, τη ρήγανι και το ελαιόλαδο και έπειτα ρίξε το μείγμα μέσα στη σαλάτα.
  • Σέρβιρε σε 6 πιάτα.

Read More

And More