Τάρτα με φέτα και ντομάτα

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Καλοκαιρινή τάρτα με δροσερές ντομάτες και κρέμα φέτας και μυρωδικών

Συστατικά

  • 1 kg χρωματιστές ντομάτες
  • 1 κ. γλυκού αλάτι
  • λάδι για άλειμμα
  • 1 φύλλο σφολιάτας κατεψυγμένο
  • 1/2 φλ. τυρί κρέμα
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 4 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη
  • 4 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
  • 1/2 κ. γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/4 κ. γλυκού κανέλα
  • 3/4 φλ. γιαούρτι
  • 1/2 φλ. φέτα τριμμένη
  • 1 κ. σούπας ελαιόλαδο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Κόψε τις ντομάτες σε λεπτές φέτες, τοποθέτησέ τες σε μια πιατέλα με μπόλικο απορροφητικό χαρτί και αλάτισέ τες.
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 220 βαθμούς, στρώσε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και άλειψε με λάδι την εξωτερική επιφάνεια του πάτου ενός δεύτερου ταψιού.
  • Όσο στραγγίζονται οι ντομάτες, τοποθέτησε τη σφολιάτα στο ταψί με το αντικολλητικό χαρτί και με ένα πιρούνι τρύπησε όλη την επιφάνειά του, χωρίς να ξεπαγώσει καθόλου.
  • Κάλυψε τη σφολιάτα τελείως με αντικολλητικό χαρτί, τοποθέτησε από πάνω τη λαδωμένη επιφάνεια του δεύτερου ταψιού και ψήσε στη μεσαία θέση του φούρνου για 10 με 12 λεπτά.
  • Αφαίρεσε το δεύτερο ταψί και το αντικολλητικό χαρτί, ψήσε για άλλα δύο με τρία λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα το φύλλο και άφησέ το να κρυώσει.
  • Ψιλόκοψε τα φύλλα ρίγανης και θυμαριού και ανακάτεψέ τα σε ένα μπολ με το τυρί κρέμα, το σκόρδο και την κανέλα.
  • Πρόσθεσε και το γιαούρτι και συνέχισε το καλό ανακάτεμα μέχρι να γίνει αφράτο το μείγμα.
  • Ρίξε στο μπολ και τη φέτα και συνέχισε να ανακατεύεις για άλλα τρία λεπτά.
  • Άπλωσε το μείγμα πάνω στην ψημένη σφολιάτα.
  • Σκούπισε απαλά τις στραγγισμένες ντομάτες και στρώσε τις φέτες πάνω από το μείγμα τυριού.
  • Ράντισε με το λάδι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σέρβιρε αμέσως.

Read More

And More