Τάρτα με φράουλες και τυρί μασκαρπόνε

2 ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
8
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Δεν χρειάζεται ψήσιμο και είναι ιδανική για τα απογεύματα μετά τη δουλειά.

Συστατικά

  • 75 gram βούτυρο
  • 250 gram γλυκά μπισκότα αμυγδάλου, πορτοκαλιού ή βρώμης
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 κουταλιά της σούπας άχνη ζάχαρη
  • 250 gram τυρί μασκαρπόνε
  • 2 σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας
  • 250 gram φρέσκες φράουλες κομμένες σε λεπτές λωρίδες

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Θα χρειαστείς μια ορθογώνια φόρμα τάρτας με αφαιρούμενο πάτο.
  • Για την βάση της τάρτας, λιώσε το βούτυρο και χτύπα τα μπισκότα σε ένα μπλέντερ, μέχρι να γίνουν πολύ λεπτά ψίχουλα.
  • Ανακάτεψε τα μπισκότα που χτύπησες στο μπλέντερ με το βούτυρο και άπλωσε το μείγμα σου στην βάση τάρτας, φροντίζοντας να την καλύψεις ολόκληρη. Βάλ’ την στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και να γίνει εντελώς στέρεη.
  • Για την γέμιση, βάλε σε ένα μπολ τον κρόκο από το αυγό και την άχνη ζάχαρη και χτύπα καλά με ένα μίξερ χειρός.
  • Ρίξε το μασκαρπόνε στο μείγμα με τον κρόκο και χτύπα ξανά. Τέλος, ρίξε το εκχύλισμα βανίλιας.
  • Σε ένα άλλο μπολ, χτύπα το ασπράδι του αυγού, μέχρι να αποκτήσει τέτοια σύσταση που να μην πέφτει από το μπολ, αν το αναποδογυρίσεις. Ρίξε το χτυπημένο ασπράδι στο μείγμα με το μασκαρπόνε και ανακάτεψε απαλά με μια σπάτουλα.
  • Βγάλε την βάση της τάρτας από το ψυγείο και ρίξε από πάνω το μείγμα με το μασκαρπόνε, το αυγό και το εκχύλισμα βανίλιας. Βάλε πάνω από το μείγμα αυτό, τις φράουλες που έχεις κόψει σε λωρίδες.
  • Βάλε την τάρτα σου ξανά στο ψυγείο και άσ’ την να κρυώσει. Βγάλε την τάρτα από το ψυγείο 20 λεπτά πριν την σερβίρεις.

Tip

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και μπισκότα χωρίς γλουτένη.

Read More

And More