Τετάρτη: Σήμερα το σπίτι να μοσχοβολήσει φρέσκο προζυμένιο ψωμί από τα χεράκια της μαμάς!

Το σπιτικό ψωμί μυρίζει αγάπη, ασφάλεια. Η μυρωδιά του δημιουργεί ψυχική ανάταση και αισιοδοξία πως όλα θα πάνε καλά. Και αυτό ακριβώς χρειάζεσαι στη μέση της εβδομάδας. Θα φτιάξεις προζυμένιο ψωμί, το περιβάλλον θα μοσχοβολήσει οικογενειακή θαλπωρή και η μαμά για άλλη μια φορά θα αποδειχθεί η ηρωίδα του κόσμου των παιδιών, που καταφέρνει και κάνει πάντα τα μαγικά της και φτιάχνει αυτό το φανταστικό νοστιμότατο ψωμί. Το μυστικό της σούπερ μαμάς είναι τα Easy Bake.

Οι σούπερ δυνάμεις της μαμάς 😉
Μια πρωτοποριακή σειρά προϊόντων με βάση το αλεύρι είναι ένας από τις ισχυρότερους συμμάχους σου. Με την προσθήκη ελάχιστων υλικών που έχεις ήδη στο σπίτι σου, μπορείς να δημιουργήσεις φρεσκοψημένες νοστιμότατες λιχουδιές στο σπίτι. Τα Easy Bake δημιουργήθηκαν από τους Μύλους Αγίου Γεωργίου και σου δίνουν τη δυνατότητα να φτιάξεις αλμυρά ή γλυκά snacks μόνη σου.

Προζυμένιο ψωμί
Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπτά. Την ώρα που κάνουν τα μαθήματά τους, τις ασκήσεις τους, εσύ θα τα αφιερώσεις στην προετοιμασία. Και όσο το φρεσκότατο ψωμάκι βρίσκεται στο φούρνο, θα έχεις όλο το χρόνο να τον αφιερώσεις στα μικρά σου, σε ένα σπίτι που μοσχοβολάει μαμαδίστικη αγάπη. Χρόνος ψησίματος 40 λεπτά. Μερίδες 2 φρατζόλες. Έτοιμες και λαχταριστές.

Υλικά
-494,5 γρ. μείγμα Easy Bake Προζυμένιο Ψωμί
-310 γρ. νερό (1+1/3 κούπες του τσαγιού)
-1 φακελάκι μαγιάς (περιέχεται στη συσκευασία)

Τι να κάνεις
Βήμα 1: Σε ένα μεγάλο μπολ, βάλε το μείγμα και πρόσθεσε το νερό, στο οποίο έχεις διαλύσει πρώτα τη μαγιά.
Βήμα 2: Ζύμωσε μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και ελαστική. Άφησέ τη να “ξεκουραστεί” για 10 λεπτά. Ξαναζύμωσε τη ζύμη και άφησέ τη να “ξεκουραστεί” για άλλα 10 λεπτά. Σχημάτισε ένα καρβέλι ή δύο φρατζόλες και τοποθέτησε σε ταψί με χαρτί ψησίματος. Άφησέ τα σκεπασμένα σε ζεστό μέρος για περίπου 50 λεπτά
Βήμα 3: Χάραξε την επιφάνεια της ζύμης με ένα κοφτερό μαχαίρι και ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο, με αντιστάσεις, στους 200οC για περίπου 40 λεπτά.

*Tip: Το νερό τους καλοκαιρινούς μήνες θα πρέπει να είναι δροσερό, ενώ τους χειμερινούς, χλιαρό.
*Μείγμα για 1 καρβέλι περίπου 700 γρ. ή 2 φρατζόλες περίπου 350 γρ. η καθεμία, σύμφωνα με τη συνταγή

Το σπιτικό ψωμί δεν συγκρίνεται με κανένα άλλο. Είναι το πιο νόστιμο. Και μην ξεχνάς, πως ανήκει πάντα σε εκείνες τις όμορφες αναμνήσεις που τα παιδιά κουβαλάνε πάντα μέσα τους όσο μεγαλώνουν. Είναι η δικλείδα ασφαλείας τους, οι παιδικές στιγμές στο υποσυνείδητο που σου δίνουν δύναμη.

Όπως καταλαβαίνεις είναι μια υπέροχη διαδικασία να μοιραστείς με τα παιδιά σου, αν βρίσκονται σε ανάλογη ηλικία. Μια ευχάριστη Easy Bake απασχόληση για το τόσο σημαντικό bonding μεταξύ σας. Όλα τα μικρά τρελαίνονται να ζυμώνουν!

Read More

And More