Αρωματικά μύδια στον ατμό

20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Λαχταριστά φρέσκα μύδια με μυρωδικά και πιπεριά

Συστατικά

  • 4 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 γλυκό κρεμμύδι
  • 1 χρωματιστή πιπεριά
  • 3 κλωνάρια θυμάρι
  • 2 κλωνάρια ρίγανη
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 kg μύδια
  • 1 κ. σούπας μουστάρδα
  • 1/2 φλ. λευκό κρασί
  • 2 κ. σούπας μαϊντανός
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια κατσαρόλα ζέστανε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και τσιγάρισε το κρεμμύδι και την πιπεριά ψιλοκομμένα.
  • Πρόσθεσε τα φρέσκα μυρωδικά, το σκόρδο και τα μύδια, ανακάτεψε καλά και άσε να μαγειρευτούν για ένα λεπτό.
  • Πρόσθεσε το κρασί και τη μουστάρδα και κλείσε το καπάκι της κατσαρόλας για τρία με τέσσερα λεπτά, μέχρι να ανοίξουν όλα τα μύδια.
  • Αφαίρεσε τα κλωνάρια των μυρωδικών και όσα μύδια δεν έχουν ανοίξει.
  • Ρίξε αλάτι και πιπέρι και πρόσθεσε το μαϊντανό.
  • Σέρβιρε σε μπωλ με φρυγανισμένο ψωμί.

Tip


Read More

And More