Φιλέτα τόνου με baby πατάτες στο φούρνο

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστός τόνος φούρνου με πατάτες και μυρωδικά

Συστατικά

  • 4 φιλέτα τόνου
  • 6 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • χυμός από 1/2 λεμόνι
  • 1 κ. γλυκού αλάτι
  • 1/2 κ. γλυκού πιπέρι
  • 1/2 κ. γλυκού ρίγανη
  • 1/2 κ. γλυκού θυμάρι
  • 1/4 κ. γλυκού βασιλικός
  • 1 κ. γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 750 gr baby πατάτες
  • 4 κ. σούπας τριμμένη παρμεζάνα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 240 βαθμούς.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε τέσσερις κουταλιές λάδι με το χυμό λεμονιού μισό κουταλάκι αλάτι, 1/4 κουταλάκι πιπέρι, 1/4 κουταλάκι ρίγανη, 1/4 κουταλάκι θυμάρι, 1/4 κουταλάκι βασιλικό και μισό κουταλάκι σκόρδο.
  • Ρίξε το μείγμα σε ένα πλαστικό σακουλάκι που κλείνει μαζί με τα φιλέτα τόνου, ανακάτεψέ τα και άφησε να μαριναριστεί το ψάρι για 15 λεπτά στο ψυγείο.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε τις πατάτες κομμένες στη μέση με τα υπόλοιπα υλικά που έχουν μείνει.
  • Άπλωσε τις πατάτες σε ένα ταψί και ψήσε στου φούρνο για 15 λεπτά.
  • Τοποθέτησε και τον μαριναρισμένο τόνο στο ταψί και πασπάλισε την παρμεζάνα πάνω από τις πατάτες.
  • Ψήσε για άλλα έξι λεπτά, γύρισε τα φιλέτα τόνου και συνέχισε να ψήνεις για άλλα έξι λεπτά.
  • Σέρβιρε όσο είναι ακόμα ζεστά.

Read More

And More