Γαρίδες με φινόκιο και ντοματίνια

35 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες

Γρήγορο και λαχταριστό πιάτο με γαρίδες και άρωμα γλυκάνισου

Συστατικά

  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φινόκιο
  • 10 φύλλα βασιλικού
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 750 gr ντοματίνια
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 10 μεγάλες γαρίδες
  • 1/2 λεμόνι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Κόψε το φινόκιο σε πολύ λεπτές φέτες και τα φύλλα βασιλικού σε λεπτές λωρίδες και λιώσε το σκόρδο.
  • Ζέστανε σε ένα τηγάνι το λάδι και τσιγάρισε το σκόρδο μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα.
  • Πρόσθεσε το λεπτοκομμένο φινόκιο και το βασιλικό, χαμήλωσε τη φωτιά και σοτάρισέ τα για δέκα λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  • Κόψε τα μισά ντοματίνια στη μέση και ρίξ’ τα μαζί με τα υπόλοιπα ολόκληρα ντοματίνια στο τηγάνι μαζί με το κρασί.
  • Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, χαμήλωσε κι άλλο τη θερμοκρασία και άσε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για δέκα λεπτά.
  • Καθάρισε τις γαρίδες και πέρνα το μαχαίρι από τη ράχη τους, ώστε να ανοίξουν ελαφρώς.
  • Πρόσθεσε και τις γαρίδες στο τηγάνι και μαγείρεψέ τες για τέσσερα λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  • Αλατοποπέρωσε καλά και στύψε το λεμόνι από πάνω τους.

Tip


Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Skoda Elroq

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164