Γαρίδες με φινόκιο και ντοματίνια

35 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες

Γρήγορο και λαχταριστό πιάτο με γαρίδες και άρωμα γλυκάνισου

Συστατικά

  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φινόκιο
  • 10 φύλλα βασιλικού
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 750 gr ντοματίνια
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 10 μεγάλες γαρίδες
  • 1/2 λεμόνι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Κόψε το φινόκιο σε πολύ λεπτές φέτες και τα φύλλα βασιλικού σε λεπτές λωρίδες και λιώσε το σκόρδο.
  • Ζέστανε σε ένα τηγάνι το λάδι και τσιγάρισε το σκόρδο μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα.
  • Πρόσθεσε το λεπτοκομμένο φινόκιο και το βασιλικό, χαμήλωσε τη φωτιά και σοτάρισέ τα για δέκα λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  • Κόψε τα μισά ντοματίνια στη μέση και ρίξ’ τα μαζί με τα υπόλοιπα ολόκληρα ντοματίνια στο τηγάνι μαζί με το κρασί.
  • Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, χαμήλωσε κι άλλο τη θερμοκρασία και άσε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για δέκα λεπτά.
  • Καθάρισε τις γαρίδες και πέρνα το μαχαίρι από τη ράχη τους, ώστε να ανοίξουν ελαφρώς.
  • Πρόσθεσε και τις γαρίδες στο τηγάνι και μαγείρεψέ τες για τέσσερα λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  • Αλατοποπέρωσε καλά και στύψε το λεμόνι από πάνω τους.

Tip


Read More

And More