Γαρίδες με ρόκα και τοματίνια

15 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Οι γαρίδες είναι πολύ χρήσιμο θαλασσινο την περίοδο της νηστείας. Από την άλλη είναι η εποχή της ρόκας. Όταν “παντρέψεις” αυτά τα δύο, προκύπτει αυτή η συνταγή!

Συστατικά

  • 1 κ.σούπας +1 κ.γλυκού ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζ. τοματίνια
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • μισό κιλό μεγάλες γαρίδες, καθαρισμένες και χωρίς κεφάλι
  • 4 φλιτζ. ρόκα
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κ.σούπας χυμό λεμονιού

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε τη 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε δυνατή φωτιά.
  • Πρόσθεσε τα τοματίνια που έχεις κόψει στη μέση και σώταρέ τα μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 2 λεπτά.
  • Ρίξε το σκόρδο και σωτάρισε άλλα 30 δευτερόλεπτα.
  • Πρόσθεσε τις γαρίδες και σώταρε μέχρι να ψηθούν και να ασπρίσουν, περίπου 4 λεπτά.
  • Ρίξε τη ρόκα, αλάτι, πιπέρι και ανάκατεψε να μαραθεί ελαφρά η ρόκα.
  • Περίχυσε με το λεμόνι και ανακάτεψε μια φορά.
  • Σερβίρεται ζεστό.

Tip


Read More

And More