Γλώσσα μιλανέζε με δροσερό dressing

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Λαχταριστό τηγανιτό φιλέτο ψαριού με δροσερή και spicy σος από κόλιανδρο και αγγούρι

Συστατικά

  • 4 φλ. φρέσκος κόλιανδρος
  • 1 κ. σούπας τριμμένο τζίντζερ
  • ½ γλ. ηλιέλαιο
  • 3 κ. σούπας χυμός lime
  • 4 φλ. τρίμμα ψωμιού
  • 4 μεγάλοι κρόκοι αυγών
  • 2 φλ. αριάνι
  • 1 φλ. corn flour
  • 4 φιλέτα γλώσσας χωρίς πέτσα
  • 3 μέτρια αγγουράκια ψιλοκομμένα
  • 1 μέτριο φινόκιο ψιλοκομμένο
  • ½ μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 καυτερή πιπερίτσα σε λεπτές φέτες

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα κατσαρολάκι με αλατισμένο νερό βράσε τον κόλιανδρο για μισό λεπτό, σούρωσέ τον και μετάφερέ το σε ένα μπολ με παγωμένο νερό.
  • Σούρωσέ τον ξανά και βαλ’ τον στο μπλέντερ με το τζίντζερ και δύο κουταλιές νερό και χτύπησέ τα μέχρι να γίνουν λείο μείγμα.
  • Πρόσθεσε σιγά σιγά το λάδι καθώς χτυπάς και μετάφερέ το σε ένα μπολ, προσθέτοντας το χυμό lime και αλάτι και ανακατεύοντας καλά.
  • Ρίξε σε ένα μπολ το τρίμμα ψωμιού, σε ένα δεύτερο τους κρόκους χτυπημένους με το αριάνι και σε ένα άλλο το corn flour.
  • Αλατοπιπέρωσε πολύ καλά τα στεγνά φιλέτα γλώσσας και πέρασέ τα ένα- ένα πρώτα από το corn flour, μετά από το μείγμα αυγού και τέλος από το τρίμμα ψωμιού.
  • Ζέστανε μπόλικο λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τηγάνισε προσεκτικά τα ψάρια για δύο λεπτά από την κάθε πλευρά.
  • Μετάφερε τα τηγανισμένα φιλέτα σε απορροφητικό χαρτί και αλάτισέ τα ξανά.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε το αγγουράκι με το φινόκιο, το κρεμμύδι, το λάδι κόλιανδρου που έφτιαξες στην αρχή και αλάτι.
  • Σέρβιρε τα φιλέτα με το dressing κόλιανδρου και αγγουριού.

Read More

And More