“Γόνδολες” με αυγό και σολομό

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Πεντανόστιμο πρωινό πιάτο με καπνιστό σολομό και ψητό αυγό σε καρβέλι ψωμί

Συστατικά

  • 2 μεσαία καρβέλια ψωμί
  • 1/2 φλ. γραβιέρα Νάξου τριμμένη
  • 120 gr καπνιστός σολομός
  • 12 μεγάλα αυγά
  • 1/2 φλ. γιαούρτι
  • 1/2 κ. γλυκού αλάτι
  • 1/4 κ. γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκαι ψιλοκομμένα
  • 2 κ. σούπας κάπαρη
  • 2 κ. σούπας ψιλοκομμένο σχοινόπρασο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς και κάλυψε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
  • Με ένα αιχμηρό μαχαίρι κόψε την επιφάνεια των ψωμιών και αφαίρεσε τη μισή περίπου ψίχα από το καθένα.
  • Τοποθέτησε τα καρβέλια πάνω στο ταψί με το αντικολλητικό χαρτί.
  • Μοίρασε το τριμμένο τυρί και τον κομμένο σολομό στα δύο καρβέλια.
  • Χτύπα τα αυγά με το γιαούρτι, αλάτι, πιπέρι και τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια.
  • Ρίξε το μείγμα στα δύο καρβέλια και πασπάλισε με την κάπαρη.
  • Ψήσε μέχρι να σταθεροποιηθούν τα αυγά για μισή ώρα με 40 λεπτά.
  • Άφησε τις γόνδολες να σταθούν για πέντε λεπτά και πασπάλισέ τες με το σχοινόπρασο πριν σερβίρεις.

Read More

And More