Η “γάτα” έφαγε το ψάρι!

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
1
Mερίδες

Κομμάτια ψάρι, κάτω από βελούδινο πουρέ σε ένα χρωματιστό πιάτο που θα του τραβήξει την προσοχή!

Συστατικά

  • 375 γρ πατάτες καθαρισμένες και κομμένες κυβάκια
  • 55 γρ βούτυρο
  • 25 γρ. Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ αλεύρι
  • 125 γρ φιλέτο μπακαλιάρου σε κομματάκια
  • 125 γρ. Σολομό σε κομματάκια
  • 1 κ.σ μαϊντανό
  • 1 ½ κ.σ γάλα
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 25 γρ. Φασόλια
  • 50 γρ. Τυρί cheddar
  • 1 αυγό

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε τον φούρνο στους 180C
  • Ζέστανε αλατισμένο νερό, και βάλε τις πατάτες να βράσουν 15-20 λέπτά.
  • Στράγγιξε, πρόσθεσε το γάλα και το βούτυρο και λίωσε τις πατάτες να γίνον πουρές
  • Βάλε σε ένα τηγάνι ελάχιστο βουτυρο να λιώσει, πρόσθεσε το κρεμμύδι να σοταριστεί, το αλεύρι και τον κύβο λαχανικών αραιωμένο.
  • Πρόσθεσε τα ψάρια, τον μαϊντανό και άσε να ψηθούν 3 λεπτά. Μετά βάλε τον αρακά.
  • Τέλος βάλε το τυρί να λιώσει, αλάτι και πιπέρι
  • Μοίρασε το ψάρι σε τρία πιάτα και βάλε από πάνω τον πουρέ πατάτας. Βάλε από πάνω το αυγό (ελαφρώς χτυπημένο) και ψήσε για 15 λεπτά στο φούρνο
  • Με τα λαχανικά μπορείς να στολίσεις το πιάτο σε σχήμα γάτας.

Tip

Μπορείς να βάλεις ότι ψάρι επιθυμείς

Read More

And More