Καλαμάρια γεμιστά

2 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Αν και έχει μια διαδικασία, δεν θα σε ταλαιπωρήσει πολύ και το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει. Άλλωστε, νόστιμα τα τηγανιτά καλαμαράκια αλλά δεν είναι για κάθε μέρα!!

Συστατικά

  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 2 πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 200 γρ. κεφαλοτύρι κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι λάδι
  • 8 καλαμαράκια μέτρια
  • 1/2 φλυτζάνι ρύζι (για πιλάφι)
  • Αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πλύνε και καθάρισε τα καλαμάρια
  • Κόψε τα πλοκάμια και κράτησε τα για την γέμιση
  • Σε μια κατσαρόλα βάλε την μισή ποσότητα λαδιού να κάψει
  • Ρίξε τα κρεμμύδια και άφησε να μαλακώσουν
  • Πρόσθεσε τα πλοκάμια κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • Στην συνέχεια πρόσθεσε τον μαϊντανό και το ρύζι μαζί με ένα φλιτζάνι νερό
  • Αλατοπιπέρωσε
  • Ψήσε σε σιγανή φωτιά μέχρι το ρύζι να “τραβήξει” τα υγρά
  • Άφησε την γέμιση να κρυώσει ελαφρά και πρόσθεσε το τυρί και την πιπεριά
  • Γέμισε τα καλαμάρια με ένα κουτάλι και τοποθέτησέ τα σε ένα ταψί
  • Ρίξε από πάνω το υπόλοιπο λάδι μαζί με 1 φλιτζάνι νερό
  • Ψήσε σε μέτρια θερμοκρασία 160-180 βαθμούς για μισή ώρα

Tip

Μπορείς να ζητήσεις από τον ψαρά σου να σου έχει τα καλαμάρια έτοιμα καθαρισμένα

Read More

And More