Φαίνεται πως είναι μια από τις γιαπωνέζικες σπεσιαλιτέ. Πανάρεις φιλέτο κολιού (για την ακρίβει οι Ιάπωνες προτιμούν τα “ξαδερφάκια” του κολιού, υα σαφρίδια) και σερβίρεις με σαλάτα και σόγια σος.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 μικρά σαφρίδια καθαρισμένα (ιδανικά και φιλεταρισμένα)
- Αλάτι και πιπερι
- 3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο
- ½ φλιτζάνι πάνκο
- Λάδι για τηγάνι
- Πράσινη σαλάτα για το σερβίρισμα
- 1 λεμόνι
- Σόγια σος
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αν το ψάρι δεν είναι φιλεταρισμένο, πάρε ένα κοφτερό μαχαίρι και από την κοιλιά άνοιξε προσεκτικά με φορά προς την ουρά. Κόψε το κεφάλι και άνοιξε προσεκτικά στα δύο. Αφαίρεσε το κεντρικό κόκκαλο και με επιμέλεια αφαίρεσε τα εσωτερικά κόκαλα με ένα τσιμπιδάκι.
- Αλεύρωσε τα φιλέτα του ψαριού και στη συνέχεια πέρασε από το αυγό. Τέλος, πάναρε καλά στο πάνκο να καλυφθούν καλά από όλες τις πλευρές.
- Βάλε το λάδι να κάψει καλά και βύθισε τα φιλέτα προσεκτικά να πάρουν χρώμα. Βγάλε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.
- Σέρβιρε με τη πράσινη σαλάτα, ραντίζοντας με λίγο λεμόνι και τη σος σόγιας.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ