Κολιός πλακί

1 1/2 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Νομίζω πως αυτή είναι η πιο κλασική συνταγή για κολιό στην Ελλάδα. Με ντοματούλα, κρεμμυδάκι και σκόρδο στο φούρνο. Απολαυστική όσο και παραδοσιακή.

Συστατικά

  • 3 μέτριες ώριμες ντομάτες
  • 2 μεγάλα κρεμμύδι
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • 5-6 μέτρια κολιουδάκια καθαρισμένα.

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αλατοπιπέρωσε τους κολιούς εξωτερικά και στην κοιλιά.
  • Τρίψε τις ντομάτες και βάλε με το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένο σε ένα ταψί. Αλατοπιπέρωσε και πρόσθεσε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο. Βάλε και τα ψάρια σου και ανακίνησε καλά να πάει παντού η σάλτσα. Περίχυσε από πάνω με ελαιόλαδο, αλατοπιπέρωσε και βάλε στο φούρνο.
  • Ψήσε στους 180oC για 30′ λεπτά σκεπασμένο και αφαίρεσε το αλουμινόχαρτο. Άφησε μερικά ακόμη λεπτά να τραβήξει τα υγρά και βγάλε από την κουζίνα σου. Αν δεις πως η σάλτσα είναι πολύ αραιή, μπορείς να την αφήσεις λίγο ακόμη, χωρίς τα ψάρια να δέσει.

Tip

Βάλε στην άκρη του ταψιού μια μικρή πατάτα, ολόκληρη και χωρίς τη φλούδα για να δέσει πιο εύκολα η σάλτσα σου.

Read More

And More