Μακαρονάδα με γυαλιστερές

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Είσαι fan των οστρακοειδών; Ποια είναι ακριβώς η σχέση σου με τα θαλασσινά; Αν τα αγαπάς, κατέβα στην αγορά, αγόρασε φρέσκες γυαλιστερές και σέρβιρε μαι μακαρονάδα που προκαλεί γευστική απόλαυση.

Συστατικά

  • 500 γρ. ζυμαρικά σπαγγέτι νο. 6
  • 2 κιλά φρέσκιες γυαλιστερές
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 4 μέτριες ώριμες ντομάτες
  • Ρίγανη, Μαϊντανό
  • 1 κόκκινη καυτερή πιπεριά
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Αλάτι/Πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ξέπλυνε πολύ προσεκτικά τις γυαλιστερές και βάλε σε μια κατσαρόλα μαζί με το κρασί και ένα ακόμη ποτηράκι νερό σε δυνατή φωτιά.
  • Παρακολούθησε τα θαλασσινά σου και μόλις ανοίξουν κατέβασε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Κράτησε τα υγρά στα οποία έβρασαν οι γυαλιστερές
  • Πολλή προσοχή! Όσες δεν ανοίξουν πρέπει να πεταχτούν
  • Άφησε τα όστρακα να κρυώσουν και με ένα μικρό μαχαιράκι αφαίρεσε την ψύχα από το κέλυφος. Κράτησε τα κελύφη για το σερβίρισμα
  • Βάλε λίγο νερό να βράσει, χάραξε τις ντομάτες σταυρωτά στο κάτω μέρος και βύθισέ τες για λίγα δευτερόλεπτα. Έτσι θα τις ξεφλουδίσεις εύκολα
  • Ζέστανε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και ρίξε το σκόρδο σε φετούλες και τις ντομάτες ψιλοκομμένες
  • Χαμήλωσε τη φωτιά και άφησε τη σαλτσούλα σου να σιγοβράσει μερικά λεπτά
  • Πρόσθεσε και την πιπεριά ψιλοκομμένη, αλατοπιπέρωσε και σκέπασε και πάλι την σάλτσα που σιγοβράζει
  • Εν τω μεταξύ συμπλήρωσε ελάχιστο νεράκι στο ζουμάκι που έβρασαν τα όστρακα, αλάτισε και βράσε εκεί τα μακαρόνια να γίνουν al dente
  • Σούρωσε το ζουμί όπου έβρασαν οι γυαλιστερές και τα μακαρόνια (μην τυχόν και έχει κάποια κομματάκια) και πρόσθεσέ το στη σάλτσα με ρίγανη και μαϊντανό
  • Ανάμειξε το σπαγγέτι σου με τις καθαρισμένες γυαλιστερές και μερικά από τα κελύφη. Ρίξε από πάνω τη σάλτσα και λίγο φρέσκο μαϊντανο και σέρβιρε

Tip

Μυστικά για να αγοράσεις τα καλύτερα όστρακα... Κάνε κλικ εδώ

Read More

And More