Μπακαλιαρόπιτα από την Κεφαλονιά

2 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Παστός μπακαλιάρος και μια σειρά από εκλεκτά υλικά θα φτιάξουν την θαλασσινή πίτα που ίσως δεν έχεις δοκιμάσει ξανά. Κεφαλονίτικη συνταγή, από εκείνες που μας έχουν συνηθίσει οι επτανήσιοι.

Συστατικά

  • 1 κιλό φιλέτο παστού μπακαλιάρου
  • 100 γρ. ρύζι
  • 2 μέτριες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε φέτες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
  • 1 κονσέρβα (500γρ.) ντοματάκια αποφλοιωμένα σε κυβάκια
  • 4-5 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 4 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, Πάπρικα
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
  • Φύλλο για πίτα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε τον μπακαλιάρο σε νερό να ξαλμυρίσει. Άλλαξε το νερό το λιγότερο 3 φορές για να φύγει καλά το αλάτι του
  • Ξέπλυνε, καθάρισε από τα χοντρά κομμάτια και τις πέτσες και κόψε σε κομματάκια
  • Σε νερό που κοχλάζει, ζεμάτισε για μερικά δευτερόλεπτα τα κομμάτια του ψαριού. Σούρωσε και κράτησε το νερό
  • Καθάρισε καλά τον μπακαλιάρο κρατώντας μόνο το ψαχνό του και άναψε το φούρνο σου στους 180oC
  • Λάδωσε ένα ταψάκι, αλλά και ένα, ένα τα φύλλα (3-4 σευνολικά κάτω και άλλα τόσα από πάνω) και στρώσε στο ταψί
  • Ρίξε το ψάρι και όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη γέμιση και ράντισε με λίγο από το νερό του μπακαλιάρου που κράτησες
  • Σκέπασε με τα υπόλοιπα φύλλα πάλι λαδωμένα, χάραξε σε κομμάτια και βάλε στο φούρνο για 1 ώρα και 10 λεπτά να ροδίσει

Tip


Read More

And More