Μπακαλιάρος λευκαδίτικος

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Βάλε τα ίδια υλικά, αλλά μαγείρεψέ τα διαφορετικά και θα έχεις ένα ολοκαίνουριο πιάτο για την 25η Μαρτίου. Μπακαλιάρος όπως τον ετοιμάζουν στη Λευκάδα, με πατατούλες, λεμονάτος στην κατσαρόλα.

Συστατικά

  • 8 κομμάτια μπακαλιάρος παστός τον οποίο έχουμε ξαλμυρίσει αποβραδίς
  • 8-10 μέτριες πατάτες
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο
  • 2 λεμόνια
  • Eλαιόλαδο
  • Πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Στράγγισε καλά τον μπακαλιάρο.
  • Καθάρισε τις πατάτες κυδωνάτες.
  • Τρίψε το κρεμμύδι και ρίξτο σε κατσαρόλα μαζί με το ελαιόλαδο να σωταριστεί.
  • Πρόσθεσε τις πατάτες και λίγο πιπέρι και σωτάρισέ τες και αυτές.
  • Βάλε πάνω από τις πατάτες τον μπακαλιάρο, πρόσθεσε λίγο νερό (χωρίς να σκεπάζει το φαγητό), και άφησέ το να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά για 30-40 λεπτά περίπου.
  • Στίψε τα λεμόνια. Μόλις το φαγητό είναι έτοιμο ( ο μπακαλιάρος έχει ψηθεί, το ίδιο και οι πατάτες) ρίξε το λεμόνι στην κατσαρόλα και ανακίνησέ την να πάει παντού ο χυμός.
  • Βάλε την κατσαρόλα πάλι στη φωτιά να πάρει μια δυο βράσεις ακόμα το φαγητό και να πήξει ελαφρά το ζουμί.
  • Το φαγητό αυτό κανονικά δεν χρειάζεται αλάτι. Δοκίμασέ το και αν χρειαστεί ρίξε λίγο αλάτι μαζί με το λεμόνι.

Tip


Read More

And More