Μπακαλιάρος με σος μουστάρδας-κάπαρης

25' Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Ψάχνεις κάτι διαφορετικό για να ετοιμάσεις τον μπακαλιάρο σου; Για τσέκαρε και αυτή τη συνταγή; Το φιλέτο σερβίρεται με μια σος μουστάρδας και απολαυστικής κάπαρης!
Πηγή

Συστατικά

  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. κάπαρη στραγγισμένη
  • 2κ.σ. + 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 4 φιλέτα μπακαλιάρου (680 γραμμ. σύνολο) χωρίς πέτσα
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο εστραγκόν (προαιρετικά)
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Για συνοδευτικό: 1 μεγάλο μαρούλι λόλα
  • 1/2 φλιτζάνι λεπτοκομμένο αγγουράκι
  • 1/4 από ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε τη μουστάρδα, την κάπαρη, το εστραγκόν (αν το χρησιμοποιήσεις), τις 2 κ.σούπας λάδι και 2 κ.σούπας νερό (αν χρειαστεί αραίωσε κι άλλο τη σος με λίγο παραπάνω νερό).
  • Ζέστανε την 1 κ.γλυκού ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  • Αλατοπιπέρωσε τον μπακαλιάρο και από της δύο πλευρές. Βάλτον στο τηγάνι και ψήστον και από τις δύο πλευρές για να ψηθεί, περίπου 4-7 λεπτά ανά πλευρά.
  • Σε μεγάλο μπολ κόψε με το χέρι το μαρούλι και ανακάτεψέ το με το αγγούρι και το κρεμμύδι. Περίχυσε με το λεμόνι, το λάδι και αλατοπιπέρωσε.
  • Σέρβιρε το μπακαλιάρο και περίχυσε με λίγη σος. Συνόδευσε με τη σαλάτα.

Tip


Read More

And More