Μπακαλιάρος με τσίπουρο και ντομάτα

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Το να “σβήνουμε” το ψάρι μας με ένα αρωματικό ποτό όπως το τσίπουρο ή το ούζο δίνει άλλη διάσταση σε αυτό το πιάτο!

Συστατικά

  • 750 γρ. ξαρμυρισμένος αποβραδίς μπακαλιάρος
  • 3  κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 σφηνάκι τσίπουρο με γλυκάνισο ή ούζο
  • 400 γρ. ντομάτα ψιλοκομμένη ή 1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
  • μια πρέζα θυμάρι
  • μια πρέζα ρίγανη
  • 1  κ. γλυκού ζάχαρη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Κόψε το μπακαλιάρο σε μερίδες, ξέπλυνέ τον καλά και άφησέ τον να στραγγίσει.
  • Σκούπισε το ψάρι σου με χαρτί κουζίνας.
  • Σε βαθύ τηγάνι βάλε το λάδι να κάψει και σωτάρισε κάθε κομμάτια από το ψάρι και από τις δύο πλευρές.
  • “Σβήσε” με το ούζο και άφησε σιγά – σιγά να εξατμιστούν τα υγρά.
  • Ρίξε τη ντομάτα, τα μυρωδικά και τη ζάχαρη και σιγόβρασε μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσει το ψάρι.

Tip


Read More

And More