Μπαρμπούνια γεμιστά με μαϊντανό και ντομάτα

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Τα πεντανόστιμα μπαρμπούνια βουτούν σε μια σάλτσα από μαϊντανό και φρέσκια ντομάτα. Υπέροχη, απλή συνταγή που θα συνδυαστεί άψογα με φέτα και κρασί…

Συστατικά

  • 1 ώριμη σφιχτή ντομάτα καθαρισμένη και κομμένη σε κυβάκια
  • 2/3 του φλιτζανιού μαϊντανό (μόνο τα φυλλαράκια)
  • 2/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 4 μεγάλα μπαρμπούνια, καθαρισμένα, πλυμένα και καλά στεγνωμένα
  • 4 κ.σ. χυμό λεμονιού

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ανακάτεψε την ψιλοκομμένη ντομάτα με τη μισή ποσότητα του μαϊντανού ψιλοκομμένου και 3 κ.σ. ελαιόλαδο. Αλατοπιπέρωσε
  • Με το μείγμα γέμισε με 1-2 κ.σ. την κοιλιά κάθε ψαριού και δέσε με σπάγγο ή χοντρή κλωστή (πάντα βαμβακερή) να μην αδειάσει η γέμιση
  • Σκέπασε τα ψάρια και άφησε στο ψυγείο για μισή ώρα να πάρουν τα αρώματα από τα μυρωδικά
  • Άλειψε τα ψάρια με ελαιόλαδο και ψήσε στο γκριλ ή ακόμη καλύτερα στα κάρβουνα να σφίξουν, αλλά όχι να παραψηθούν
  • Σε ένα μπολ ανάμειξε τον υπόλοιπο μαϊντανο, το ελαιόλαδο, το λεμόνι, όση από τη γέμιση έμεινε και λίγο νεράκι να πάρεις τη σάλτσα σου. Αλατοπιπέρωσε
  • Βγάλε τα μπαρμπουνάκια σου σε μια πιατέλα και περίχυσε με τη σάλτσα. Αφού τραβήξουν απότ η σάλτσα για 3 λεπτά, γύρισε από την άλλη πλευρά
  • Σέρβιρε με μερικά κλωναράκια μαϊντανό

Tip

Πώς θα επιλέξεις τα πιο φρέσκα μπαρμπούνια για τη συνταγή; Κάνε κλοκ εδώ

Read More

And More