Μύδια σε σάλτσα λευκού κρασιού

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Λαχταριστά μύδια σε “ζωμό” λευκού κρασιού

Συστατικά

  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 λευκό κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κ. σούπας ντοματοπελτές
  • 1/2 φλ. λευκό κρασί
  • 2 kg μύδια
  • 2 κ. γλυκού φρέσκο θυμάρι
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το λάδι και τσιγάρισέ το για πέντε λεπτά.
  • Πρόσθεσε στο τηγάνι το σκόρδο λιωμένο και σοτάρισέ το για ένα λεπτό, μέχρι να ροδίσει.
  • Ρίξε στο τηγάνι και τον πελτέ και ανακάτεψε μέχρι να σκουρύνει το χρώμα του.
  • Πρόσθεσε και το κρασί και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, σκέπασε το τηγάνι με το καπάκι και άφησε σε χαμηλή φωτιά να μειωθεί για λίγο ο όγκος των υγρών.
  • Ρίξε και τα μύδια μαζί με μισό φλιτζάνι νερό, ανακάτεψε και άφησε να βράσει για δέκα λεπτά.
  • Αλάτισε το φαγητό και πασπάλισέ το με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και θυμάρι.
  • Σέρβιρε με φρυγανισμένο ψωμί.

Read More

And More