Νιόκι στο τηγάνι με γαρίδες σοτέ σε σάλτσα βουτύρου

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λεμονάτη σάλτσα βουτύρου με τρυφερά νιόκι και σοταρισμένες γαρίδες

Συστατικά

  • 450 gr νιόκι
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 8 κ. σούπας βούτυρο
  • 250 gr γαρίδες καθαρισμένες
  • αλάτι, πιπέρι
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1/3 φλ. ζωμός κοτόπουλου
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 2 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράσε τα νιόκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και σούρωσέ τα.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το λάδι σε μέτρια φωτιά, πρόσθεσε τα νιόκι και σοτάρισέ τα για τρία λεπτά την κάθε πλευρά.
  • Μόλις πάρουν χρυσό χρώμα, αφαίρεσέ τα από το τηγάνι.
  • Λιώσε δύο κουταλιές βούτυρο στο τηγάνι και πρόσθεσε τις γαρίδες με αλάτι και πιπέρι και σοτάρισε για τρία λεπτά.
  • Αφαίρεσε τις γαρίδες και πρόσθεσε το σκόρδο, ανακατεύοντας για ένα λεπτό.
  • Πρόσθεσε τον ζωμό κοτόπουλου και το χυμό λεμονιού και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός χαμήλωσε τη φωτιά και σιγόβρασε για δυο λεπτά.
  • Πρόσθεσε και το υπόλοιπο βούτυρο και μόλις λιώσει και ενσωματωθεί, επίστρεψε τις γαρίδες και τα νιόκι στο τηγάνι.
  • Σέρβιρε όσο είναι ζεστά πασπαλίζοντας με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Read More

And More