Πέρκα ψητή με salsa verde

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Λαχταριστή, εύκολη και γρήγορη ψητή πέρκα στο φούρνο με “λεμονάτη” σάλτσα από κόλιανδρο

Συστατικά

Για τα φιλέτα:

  • 6 φιλέτα πέρκας
  • 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κ. σούπας κύμινο
  • 1 κ. γλυκού αλάτι
  • 1/2 κ. γλυκού πιπέρι
  • ξύσμα από ένα lime
  • χυμός από ένα lime
  • 1 φλ. salsa verde

Για τη salsa verde:

  • 2 ματσάκια κόλιανδρος
  • 6 σκελίδες σκόρδο
  • 1 καυτερή πιπεριά
  • χυμός από δύο lime
  • ελαιόλαδο, αλάτι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς και φρόντισε η σχάρα να είναι στη μεσαία θέση.
  • Κάλυψε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τοποθέτησε τα φιλέτα της πέρκας επάνω.
  • Ανακάτεψε το λάδι με το κύμινο, το αλάτι, το πιπέρι, το ξύσμα και το χυμό lime σε ένα μικρό μπολ.
  • Περίχυσε τα φιλέτα με το μείγμα και με τα χέρια σου άλειψέ το σε όλη την επιφάνεια των ψαριών.
  • Ψήσε τα ψάρια στο φούρνο για 10 με 12 λεπτά, μέχρι να είναι τρυφερά.
  • Στο μπλέντερ χτύπα μαζί τα υλικά της salsa verde, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και αφράτο.
  • Σέρβιρε περιχύνοντας κάθε φιλέτο με τη salsa verde.

Read More

And More