Ψάρι Aqua Pazza

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Aqua Pazza σημαίνει “τρελό νερό” και στην ουσία αναφέρεται στο μπόλικο ζουμί που συνοδεύει το ψάρι χωρίς όμως να είναι σούπα. Πρόκειται για μια χρωματιστή και νόστιμη πρόταση για να απολαύσεις το ψάρι σου με απλούστατα υλικά!

Συστατικά

  • 2 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1/4 κ.γλυκού μπούκοβο
  • 650 γραμμ. ώριμες ντομάτες (5 μέτριες) κομμένες σε κυβάκια ή αντίστοιχη ποσότητα ντοματίνια
  • 3 φλιτζ. νερό
  • 1 κ.σούπας ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη
  • 1 κ.σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
  • αλάτι
  • 600 γραμμ. ψάρι φιλέτο (γλώσσα, μπακαλιάρο κλπ) σε 4 κομμάτια

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε το λάδι σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα που να χωράει τα ψάρια σε μία στρώση.
  • Ρίξε το σκόρδο και το μπούκοβο και σώταρε να ροδίσει ελαφρά το σκόρδο.
  • Πρόσθεσε τις ντομάτες, το νερό, τη ρίγανη, το θυμάρι να πάρουν βράση.
  • Σκέπασε την κατσαρόλα και σιγόβρασε για 15 περίπου λεπτά.
  • Βγάλε το καπάκι και σιγόβρασε άλλα 10 λεπτά ώστε να εξατμιστεί λίγο από το υγρό.
  • Πίεσε με μια ξύλινη κουτάλα τις ντομάτες να λιώσουν.
  • Αλάτισε.
  • Βάλε μέσα το ψάρι με το δέρμα του (αν έχει) προς τα κάτω.
  • Αλάτισε, σκέπασε την κατσαρόλα και μαγείρεψε μέχρι να ψηθεί το ψάρι.
  • Σέρβιρε κάθε κομμάτι σε βαθύ πιάτο μαζί με αρκετό ζουμί.

Tip

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και άλλα ψάρια εάν δεν σου αρέσουν τα φιλέτα, όπως π.χ. μπαρμπούνια.

Read More

And More