Ψάρια με πράσο

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Διάλεξε μεγαλούτσικα ψάρια εποχής και φτιάξε ένα υπέροχο και “γλυκό” πιάτο χάρη στα πράσα!

Συστατικά

  • 1 κιλό ψάρια κατάλληλα για φούρνο (λαβράκια, κολιοί, τσιπούρες κ.λ.π.)
  • ½ κιλό πράσα
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • ½ κουταλιά της σούπας ρίγανη
  • Φέτες φρέσκιας ντομάτας
  • ½ κρασοπότηρο λεμόνι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Κόψε τα πράσα στη μέση και κατά μήκος.
  • Πλύνε τα και άπλωσέ τα σε ένα μεγάλο ταψί.
  • Καθάρισε και πλύνε τα ψάρια.
  • Άπλωσέ τα πάνω στα πράσα.
  • Πάνω στα ψάρια άπλωσε φέτες ντομάτας.
  • Ρίξε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, λεμόνι και λάδι.
  • Πρόσθεσε νερό (από μια γωνία του ταψιού) τόσο όσο να μην καλύπτονται οι ντομάτες.
  • Ψήσε το φαγητό σε δυνατό φούρνο, ώσπου να μείνει μόνο με το λάδι του.

Tip

Μπορείς να προσθέσεις και μια κίτρινη ή κόκκινη πιπεριά στο ψήσιμο για έξτρα γεύση και άρωμα!

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Skoda Elroq

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164