Ψητές γαρίδες-πεταλούδα

15 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Όταν μαγειρεύεις τις γαρίδες ολόκληρες μένουν ζουμερές και κρατούν όλους τους χυμούς τους. Για την παρακάτω συνταγή επέλεξε μεγάλες γαρίδες που θα κοπούν πιο εύκολα πεταλούδα.  

Συστατικά

  • 500 γρ. μεγάλες γαρίδες
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 2 καυτερές πιπεριές (τσίλι ή χαλαπένιο)
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Χυμό από 1 lime
  • 1 κ.γ. ξύσμα lime
  • 3 κ.σ. φρέσκος κόλιανδρος

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Με ένα κοφτερό μαχαίρι άνοιξε μια τομή στο πίσω μέρος της γαρίδας. Έτσι θα ανοίξει και θα πάρει το σχήμα της πεταλούδας. Ξέπλυνε καλά
  • Ζέστανε το γκριλ σε μέτρια φωτιά και βάλε τις γαρίδες σε ένα ταψί, μαζί με το λάδι και το βούτυρο
  • Ψήσε για λίγα λεπτά, μέχρι να πάρουν οι γαρίδες κόκκινο χρώμα
  • Στη συνέχεις περίχυσε τις με το χυμό και το ξύσμα Lime, καθώς και το φρέσκο ψιλοκομμένο κόλιανδρο
  • Σέρβιρε το πιάτο ζεστό 

Tip

Αν αναμείξεις το βούτυρο με τις πιπεριές 2 ημέρες νωρίτερα ξαι βάλεις στο ψυγείο, θα έχεις πιο έντονη γεύση στο φαγητό σου

Read More

And More