Ψητό ψάρι με λαχανικά και τοματίνια

20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Ο βασιλικός κάνει τη διαφορά σε αυτή τη συνταγή για ψάρι που θέλει μόλις 20 λεπτά να γίνει!

Συστατικά

  • 4 φιλέτα μπακαλιάρου ή σολωμού ή γαλέου
  • 1 κ.γλυκού αλάτι
  • μισό κ.γλυκού πιπέρι
  • 2 κ.σούπες ελαιόλαδο
  • 2 μέτρια κολοκυθάκια
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 1,5 φλιτζ. φρέσκο ή κατεψυγμένο καλαμπόκι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1,5 φλιτζ. τοματίνια
  • 2 κ.σούπας κρύο βούτυρο
  • 1/4 φλιτζ. φύλλα βασιλικού

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αλατοπιπέρωσε το ψάρι με το αλάτι και το πιπέρι.
  • Ζέστανε το λάδι σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  • Ψήσε το ψάρι περίπου 4 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί μέσα.
  • Βγάλε το από το τηγάνι και κράτησέ το ζεστό.
  • Σωτάρισε τα κολοκυθάκια και το κρεμμύδι που έχεις ψιλοκόψει για 4 λεπτά.
  • Ρίξε το καλαμπόκι και το σκόρδο ψιλοκομμένο και σωτάρισε 2 ακόμη λεπτά.
  • Χαμήλωσε τη φωτιά και ρίξε τα τοματίνια κομμένα στη μέση, το βούτυρο και το βασιλικό και μαγείρεψε μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
  • Αλατοπιπέρωσε.
  • Μοίρασε τα λαχανικά στα πιάτα και βάλε το ψάρι από πάνω για να σερβίρεις.

Tip

Σέρβιρε με λίγα έξτρα φυλλαράκια βασιλικού για χρώμα!

Read More

And More