Τραγανός και τρυφερός ψητός σολομός με φρέσκια αρωματική σάλτσα λεμονιού
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 φιλέτα σολομού
- 2 κ. σούπας + ⅓ φλ. ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- 1 λεμόνι
- 1 κρεμμύδι εσαλότ λιωμένο
- 2 κ. γλυκού μαύρο σουσάμι
- 1 κ. γλυκού μέλι
- ½ κ. γλυκό σησαμέλαιο
- 1 φλ. φύλλα βασιλικού
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ζέστανε μια γκριλιέρα και άλειψε τον σολομό με δύο κουταλιές λάδι και αλατοπίπερο.
- Ξεφλούδισε το λεμόνι, αφαίρεσε τα κουκούτσια και κόψ’ το σε μικρούς κύβους.
- Βάλε το λεμόνι και όλους τους χυμούς του σε ένα μπολ και ανακάτεψε με το εσαλότ, το σουσάμι, το μέλο, το σησαμέλαιο και το υπόλοιπο λάδι.
- Πρόσθεσε αλατοπίπερο στο μείγμα, ανακάτεψε καλά και άφησέ το στην άκρη.
- Βάλε το σολομό στην γκριλιέρα με την πλευρά της πέτσας προς τα κάτω, κάλυψε με το καπάκι και ψήσε για περίπου οκτώ λεπτά.
 
- Μετάφερε το σολομό σε μια πιατέλα και άφησέ τον να κρυώσει ελαφρώς.
 
- Σέρβιρε το ψάρι περιχύνοντας με τη σάλτσα λεμονιού και πασπαλίζοντας με τα φύλλα βασιλικού.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
 
					 
				 Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164