Ψητός σολομός με δροσερή σάλτσα λεμονιού

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Τραγανός και τρυφερός ψητός σολομός με φρέσκια αρωματική σάλτσα λεμονιού

Συστατικά

  • 4 φιλέτα σολομού
  • 2 κ. σούπας + ⅓ φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 λεμόνι
  • 1 κρεμμύδι εσαλότ λιωμένο
  • 2 κ. γλυκού μαύρο σουσάμι
  • 1 κ. γλυκού μέλι
  • ½ κ. γλυκό σησαμέλαιο
  • 1 φλ. φύλλα βασιλικού

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ζέστανε μια γκριλιέρα και άλειψε τον σολομό με δύο κουταλιές λάδι και αλατοπίπερο.
  • Ξεφλούδισε το λεμόνι, αφαίρεσε τα κουκούτσια και κόψ’ το σε μικρούς κύβους.
  • Βάλε το λεμόνι και όλους τους χυμούς του σε ένα μπολ και ανακάτεψε με το εσαλότ, το σουσάμι, το μέλο, το σησαμέλαιο και το υπόλοιπο λάδι.
  • Πρόσθεσε αλατοπίπερο στο μείγμα, ανακάτεψε καλά και άφησέ το στην άκρη.
  • Βάλε το σολομό στην γκριλιέρα με την πλευρά της πέτσας προς τα κάτω, κάλυψε με το καπάκι και ψήσε για περίπου οκτώ λεπτά.
  • Μετάφερε το σολομό σε μια πιατέλα και άφησέ τον να κρυώσει ελαφρώς.
  • Σέρβιρε το ψάρι περιχύνοντας με τη σάλτσα λεμονιού και πασπαλίζοντας με τα φύλλα βασιλικού.

Read More

And More