Περίχυσε το τρυφερό φιλέτο σολομού με μια καυτερή σος γιαουρτιού και συνόδευσε με κουσκούς. Το μυστικό της γεύσης; Η πάστα μελιού και κανέλας που ντίνει το σολομό και δημιουργεί μια ιδιαίτερη κρούστα στην επιφάνειά του καθώς ψήνεται.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 100γρ. couscous
- 2 κ.σ. σταφίδες
- 1 μικρό ματσάκι φρέσκο κόλιαντρο ψιλοκομμένο
- Κανέλα σε σκόνη
- 200ml ζεστό ζωμό λαχανικών (ή αντίστοιχη ποσότητα νερό με ένα κύβο λαχανικών)
- 1 κ.σ. μέλι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 φιλέτα σολομού
- 1 κ.γ. γουασάμπι
- 1 γιαουρτάκι στραγγιστό 2%
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ζέστανε το γκριλ σου
- Βάλε το κουσκους με τις σταφίδες και το περισσότερο από το κόλιαντρο (κράτησε μερικά φυλλαράκια) σε ένα μπολ μαζί με 1 κ.γ. κανέλα
- Περίχυσε από πάνω τον καυτό ζωμό και άφησε το συνοδευτικό σου να σταθεί για 5 λεπτά και να πιει τα υγρά
- Ανάμειξε μια πρέζα κανέλα, μέλι και ελαιόλαδο για να πάρεις ένα παχύρευστό μείγμα με το οποίο θα αλείψεις την επιφάνεια των σολομών
- Ψήσε στο γκριλ σε λαδόκολλα για 8 λεπτά ή όσο χρειάζεται για να είναι το ψάρι σου καλά ψημμένο
- Στο μεταξύ ανάμειξε το γιαούρτι με το γουασάμπι και ελάχιστο ελαιόλαδο. Με ένα πιρούνι ανακάτεψε ζωηρα το κουσκούς να αφρατέψει
- Σέρβιρε το σολομό ζεστό με το κουσκούς και περίχυσε με την καυτερή σος γιαουρτιού
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ