Ψίχα σολομού με πατάτες και μυρωδικά

50 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Συνδύασε τις ψιλοκομμένες πατατούλες με σολομό και μυρωδικά και απόλαυσε το ιδανικό πιάτο για ένα ωραίο βραδινό ή και μεσημεριανό!

Συστατικά

  • 4 κ.σούπας ανάλατο βούτυρο
  • 1 κιλό κίτρινες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κυβάκια
  • 1 μεγάλο άσπρο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κλωνάρια σέλερι, κομμένα κατά μήκος στα 2 και ψιλοκομμμένα
  • 1 κ.σούπας άνιθο
  • 2 κ.γλυκού φρέσκα φύλλα από θυμάρι
  • 1 κ.γλυκού αλάτι
  • λίγο πιπέρι
  • 3 φλιτζ. σολομό μαγειρεμένο, ξεκοκκαλισμένο, σε ψίχα
  • μισό φλιτζ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • καυτερή σος για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Λιώσε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά σε ένα τηγάνι (κατά προτίμηση με καπάκι).
  • Κούνησε λίγο το τηγάνι να απλωθεί το βούτυρο στον πάτο.
  • Ρίξε τις πατάτες και το κρεμμύδι και σωτάρισέ τα μέχρι να καλυφθούν με το βούτυρο, περίπου για ένα λεπτό.
  • Σκέπασε το τηγάνι και μαγείρεψε τις πατάτες μέχρι να τσιμπιούνται με το πιρούνι, περίπου 7 λεπτά.
  • Πρόσθεσε το σέλερι και ανακάτεψε ελαφρά. Ξανασκέπασε το τηγάνι και μαγείρεψε άλλα 3 λεπτά.
  • Ξεσκέπασε το τηγάνι και δυνάμωσε τη φωτιά.
  • Ρίξε τον άνιθο, το θυμάρι, το αλάτι και λίγο πιπέρι.
  • Μαγείρεψε ανακατεύοντας πού και πού μέχρι να ροδίσουν οι πατάτες, περίπου άλλα 15 με 20 λεπτά.
  • Ρίξε το σολομό και το μαϊντανό και μαγείρεψε ίσα να ζεσταθεί καλά το ψάρι.
  • Ανακάτεψε απαλά ώστε να μη λιώσεις το σολομό και αλατοπιπέρωσε αν χρειάζεται.
  • Σέρβιρε αμέσως.
  • Αν θέλεις μπορείς να προσθέσεις κάποια καυτερή σος πάνω από κάθε πιάτο.

Tip

Βράσε ή ψήσε το σολομό σου λίγη ώρα πριν ετοιμάσεις το πιάτο ώστε να είναι τρυφερός για τη συνταγή αυτή.

Read More

And More