Ριζοκροκέτες με θαλασσινά

1 Ώρα και 30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Ριζοκροκέτες με υπεροχη γεύση θαλασσινών σε ελαιόλαδο. Διάφορες γεύσεις που μυρίζουν ιώδιο, ρύζι και πολλά μυρωδικά θα κάνουν το πιάτο σου ξεχωριστό και πεντανόστιμο. Πηγή

Συστατικά

  • 500 γρ. ρύζι βρασμένο
  • 350 γρ. έμενταλ τριμμένο
  • 150 γρ. γκούντα τριμμένο
  • 4 κρόκους αυγών
  • 8 ασπράδια αυγών
  • 1/4 του φλιτζανιού τριμμένη φρυγανιά
  • 5 κ.σ. αλεύρι
  • 300 γρ γαρίδες καθαρισμένες και βρασμένες
  • 150 γρ σουρίμι sticks
  • 100 γρ. μύδια βρασμένα
  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • Ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • ½ κ.γ. πάπρικα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αφού ετοιμάσεις όλα σου τα θαλασσινά και το ρύζι κρύωσέ τα με μπόλικο κρύο νερό και ανακάτεψέ τα όλα μαζί σε ένα μπολ
  • Πρόσθεσε και τα υπόλοιπα υλικά σου εκτός από το ελαιόλαδο και άρχισε να τα πλάθεις μέχρι να γίνουν μια σφικτή ζύμη
  • Πλάσε μεγάλες κροκέτες, στο μέγεθος μέτριου μπιφτεκιού
  • Βάλε μπόλικο ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι να κάψει και τηγάνησε τις κροκέτες
  • Σέρβιρε με μαγιονέζα ή french σος

Tip


Read More

And More