Ριζότο με γαρίδες και λευκό κρασί

30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Η Chef Ντίνα Νικολάου σου παρουσιάζει μια εύκολη, ελαφριά αφροδισιακή συνταγή. Ριζότο με γαρίδες σβησμένο με λευκό κρασί. Μια καλή πρόταση για το ρομαντικό τραπέζι του Αγίου Βαλεντίνου

Συστατικά

  • 12 μεγάλες γαρίδες, μαζί με το κέλυφος
  • 3 φλιτζάνια ρύζι για πιλάφι
  • 3 φλιτζάνια λευκό, ξηρό κρασί
  • 2 ώριμες τομάτες
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Αλάτι και πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ρίχνουμε τις γαρίδες σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και τις αφήνουμε να βράσουν.
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε το μαϊντανό ψιλοκομμένο, το ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο και 6 φλιτζάνια νερό.
  • Όταν βράσουν καλά όλα τα υλικά, στραγγίζουμε το ζουμί τους και, αν θέλουμε, καθαρίζουμε τις γαρίδες, αφήνοντας μόνο την ουρά.
  • Ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα το λάδι και προσθέτουμε το άλλο κρεμμύδι, επίσης ψιλοκομμένο.
  • Μόλις μαραθεί, προσθέτουμε το στραγγισμένο ζωμό που βράσαμε τις γαρίδες, την τομάτα ψιλοκομμένη, λίγο αλατοπίπερο και τις γαρίδες.
  • Αφήνουμε τα υλικά να πάρουν μία βράση σε δυνατή φωτιά και κατόπιν χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία.
  • Σιγοβράζουμε για μερικά λεπτά και κατόπιν προσθέτουμε το ρύζι και το κρασί.
  • Μόλις βράσει το ρύζι και πιει όλο το ζουμί, το βγάζουμε από την κατσαρόλα, το βάζουμε σε στρογγυλή φόρμα και το ξεφορμάρουμε σε μία πιατέλα σερβιρίσματος.
  • Διακοσμούμε με τις γαρίδες τοποθετημένες ολόγυρά του και σερβίρουμε, διακοσμώντας με φυλλαράκια μαϊντανού.
 

Tip


Read More

And More