Σκορδάτες γαρίδες με ούζο!

20 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Οι γαρίδες είναι πάντα εκλεκτός μεζές. Αντί να τις βάλεις στη μέση για μεζέ στο ούζο, ανακάτεψε το ούζο μέσα στη συνταγή, μαζί με φρέσκια ντοματούλα και διάφορα άλλα συστατικά. Αγόρασε τα υλικά σου εδώ!

Συστατικά

  • 1½ κιλό γαρίδες καθαρισμένες
  • 300 γρ. φέτα
  • 3-4 ώριμες ντομάτες τριμμένες
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 100ml ούζο
  • 1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο άνηθο
  • Αλάτι και πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε σε μια κατσαρόλα λίγο νερό να κάψει
  • Ξέπλυνε τις γαρίδες και ζεμάτισέ τες για 2-3 λεπτά στο βραστό νερό. Βγάλε και άφησε να στραγγίξουν σε ένα σουρωτήρι. Κράτησε το ζωμό
  • Βάλε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και σόταρε το κρεμμύδι και το σκόρδο να γυαλίσουν
  • Στη συνέχεια πρόσθεσε τη μισή ποσότητα ούζο να φύγει το αλκοόλ και συμπλήρωσε τον χυμό ντομάτα (αποφλοιωμένες καλύτερα)
  • Συμπλήρωσε με το ζωμό από τις γαρίδες και αλατοπιπέρωσε. Σκέπασε τη σάλτσα και άφησε για μερικά λεπτά να δέσει σε μέτρια φωτιά
  • Λιώσε την φέτα με ένα πιρούνι και αφού βάλεις πρώτα τις γαρίδες να βράσουν μέσα στη σάλτσα για 5′ λεπτά περίπου
  • Συνέχισε προσθέτοντας την καυτερή πιπεριά, το ούζο που απέμεινε και τη μισή ποσότητα ψιλοκομμένου άνηθου
  • Άφησε όλα τα υλικά να πάρουν μια βράση για 3 λεπτά. Κατέβασε από τη φωτιά και σέρβιρε με φρέσκο ψιλοκομμένο άνηθο

Tip

Φρέσκια γαρίδα... είναι όμως φρέσκια; Μυστικά για να μην την "πατήσεις"! Κάνε κλικ εδώ

Read More

And More