Σολομός με πορτοκάλι και τζίντζερ

2 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Μαριναρισμένο φιλέτο σολομού σε μείγμα χυμού πορτοκαλιού και τζίντζερ

Συστατικά

  • 700 γρ. φρέσκο φιλέτο σολομού
  • 1 κ.γ. ginger σε σκόνη 
  •  2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 1/3 του φλιτζανιού σάλτσα σόγιας
  • 1/3 του φλιτζανιού φυσικό χυμό πορτοκάλι
  • ¼ του φλιτζανιού μέλι
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ανακάτεψε το ginger, το σκόρδο, το χυμό πορτοκάλι και το κρεμμύδι σε ένα μεγάλο μπολ
  • Το παραπάνω μείγμα είναι και η μαρινάδα του φιλέτου σου. Βάλε το σολομο στη μαρινάδα για τουλάχιστον 3 ώρες
  • Ψήσε το φιλέτο στο γκριλ να πάρει λίγο χρώμα για 10-15 λεπτά. Εναλλακτικά μπορείς να το ψήσεις και στη σχάρα.
  • Χρησιμοποίησε την μαρινάδα σου μαζί με λίγο ελαιόλαδο και αλατοπίπερο σαν dressing για το πιάτο
  • Σέρβιρε φρέσκα, ωμά λαχανικά μαζί με τον ψητό σολωμό

Tip


Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Skoda Elroq

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164