Σολομός με σος μελιού, τζίντζερ

30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Μια υπέροχη συνταγή που θα ντύσει τον σολομό σου και θα τον κάνει… ιαπωνική πανδαισία! Μην ξεχνάς ο σολομός αγαπά την σιλουέτα σου και προσφέρει μεγάλη ποσότητα Ω3 λιπαρών οξέων.

Θερμίδες 234

Συστατικά

  • 1 κρεμμυδάκι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. σόγια σος
  • 1 κ.σ. λευκό ξίδι
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ
  • 500 γρ. φιλέτο σολομού κομμένο σε 4 μερίδες
  • 1 κ.γ. ψημένο καβουρδισμένο σουσάμι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε το κρεμμύδι, τη σόγια σος, το μέλι και το τζίντζερ σε ένα μέτριο μπολ ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει
  • Βάλε το σολομό σε μια πλαστική σακούλα και πρόσθεσε 3 κ.σ. από αυτή τη σος. Άφησε στο ψυγείο να κρυώσει για 15 λεπτά. Κράτησε την υπόλοιπη σος
  • Προθέρμανε το γκριλ και στρώσε τα κομμάτια σολομού σε λαδωμένο ταψί πετώντας τη μαρινάδα που μένει στη σακούλα
  • Ψήσε το σολομό για 10 λεπά και ράντισε με την υπόλοιπη σος σόγιας και το σουσάμι

Tip


Read More

And More