Σολωμός με σος wasabi

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Εάν είσαι φαν της ιαπωνικής κουζίνας, των καυτερών αλλά δεν θέλεις το ψάρι σου ωμό τότε αυτή η συνταγή τα συνδυάζει όλα!
280 θερμίδες

Συστατικά

  • 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας με λιγότερο αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη wasabi
  • 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο
  • 4 φιλέτα σολομού χωρίς πέτσα
  • σπρέι μαγειρικής

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ανάμιξε τη σάλτσα σόγιας, το wasabi, το τζίντζερ και το σησαμέλαιο μέσα σε μια μεγάλη πλαστική σακούλα μαγειρέματος.
  • Βάλε στη σακούλα το ψάρι, ανακάτεψέ το και σφράγισε τη σακούλα.
  • Άφησέ το να μαριναριστεί σε θερμοκρασία δωματίου για 5 λεπτά, αναποδογυρίζοντας μια δυο φορές τη σακούλα.
  • Βγάλε το ψάρι από τη σακούλα και κράτησε τη μαρινάδα για μετά.
  • Ζέστανε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι που έχεις ψεκάσει με το σπρέι μαγειρικής.
  • Πρόσθεσε το ψάρι και τη μαρινάδα και μαγείρεψε για 3 λεπτά.
  • Γύρισε το ψάρι από την άλλη πλευρά
  • Χαμήλωσε το μάτι σε μεσαία ένταση και μαγείρεψε για ακόμα 8 λεπτά ή μέχρι να γίνει το ψάρι.

Tip

Για έξτρα γεύση πασπάλισε το σολωμό σου με λίγο ψημένο μαυροσούσαμο!

Read More

And More