Σουπιά γεμιστή με τυρί και καρύδια

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Ετοίμασε την εύκολα και γρήγορα, αφού οι Σουπιές είναι καθαρισμένες και έτοιμες για ψήσιμο. Το μόνο που έχεις είναι αν ξεπαγώσεις τις Σουπιές Καλλιμάνης.

Συστατικά

  • 1 κιλό σουπιές KALLIMANIS
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ¾ φλιτζανιού ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένη ντομάτα + 1 φλιτζάνι για την σάλτσα
  • 1 φλιτζάνι τυρί φέτα τριμμένη
  • 1 φλιτζάνι καρύδια χονδροκοπανισμένα
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα κανέλλα
  • Αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ξεπαγώνετε τις σουπιές σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας . Τις πλένετε και τις στραγγίζετε.
  • Ξεχωρίζετε τα πλοκάμια από τα κεφάλια, τα βράζετε για 3, τα στραγγίζετε και τα ψιλοκόβετε.
  • Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το μισό λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι
  • Προσθέτετε τα ψιλοκομμένα πλοκάμια και τα κεφάλια από τις σουπιές . Όταν πάρουν χρώμα και πιουν τους χυμούς τους προσθέτετε τον μαϊντανό.
  • Κατεβάζετε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτετε το μισό φλιτζάνι ντομάτα, την φέτα, τα καρύδια, την κανέλλα και αλατοπίπερο και τα ανακατεύετε για να γίνει μια γέμιση ομοιογενής .
  • Αλατίζετε ελαφρά τις σουπιές και τις γεμίζετε με την γέμιση. Κλείνετε το άνοιγμα με οδοντογλυφίδες ή τις τυλίγετε με σπάγκο, και τοποθετείτε τις σουπιές στο ταψί.
  • Ρίχνετε από πάνω το φλιτζάνι με τις υπόλοιπες ντομάτες και τις περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι.
  • Ψήνετε τις σουπιές σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º-200º για 45΄-55΄ περίπου .
  • Τις σερβίρετε με τη σάλτσα τους σε πιατέλα ή σε ατομικά πιάτα. Τις συνοδεύετε με πιλάφι και ανάμικτη σαλάτα.
 

Tip


Read More

And More