Σουπιές κρασάτες

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μεθυσμένες σουπιές με σάλτσα ντομάτας! Ένα υπέροχο πιάτο, όσο περιμένεις την… Ανάσταση και την επιστροφή στα γαλακτοκομικά και τα κρεατικά!

Συστατικά

  • 1 κιλό σουπιές
  • 5 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 1 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο χωρίς το φύτρο
  • 1 ποτήρι του νερού λευκό και ξηρό κρασί
  • 3 κ.σ. ντοματοπελτέ διαλυμμένο σε λίγο νερό
  • 2 φύλλα δάφνης
  • Λίγη ζάχαρη
  • Αλάτι και πιπέρι (κατά προτίμηση λευκό πιπέρι)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Καθάρισε τις σουπιές καλά. Μπορείς να το ζητήσεις και από τον ψαρά σου! Κόψε σε ροδέλες και άφησε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν
  • Βάλε το ελαιόλαδο να κάψει σε μεγάλη και σόταρε τα κρεμμύδια, μαζί με το σκόρδο να γυαλίσουν
  • Στη συνέχεια πρόσθεσε τις σουπιές και συνέχισε το σοτάρισμα να πιούν τα υγρά τους
  • Σβήσε με το κρασί, αφήνοντας τη φωτιά στο δυνατό να εξατμιστεί καλά το αλκοόλ
  • Χαμήλωσε τη φωτιά και συμπλήρωσε τα υπόλοιπα υλικά. Σκέπασε την κατσαρόλα και άφησε το φαΐ να σιγοβράσει
  • Σέρβιρε με ρυζάκι ή μακαρόνια

Tip


Read More

And More