Σούσι… πανέ (;) σε τηγανητό τυρί

2 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Είναι εντυπωσιακό πως το τηγανητό τόφου γίνεται η τσεπούλα για να γεμίσει με ρύζι για σούσι! Παναρισμένο σούσι λοιπόν για γιαπωνέζικες γαστρυμαργικές δημιουργίες!

Συστατικά

  • 2 φλιτζάνια sushi rice
  • 6 abura-age (τηγανητό tofu. Αναζήτησέ το στα ειδικά καταστήματα)
  • 1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
  • 2 1/2 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. mirin
  • 2 κ.σ. σος σόγιας

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Κόψε το τηγανητόι τόφου στη μέση ώστε να ανοίξεις μια “τσεπούλα” στην άκρη κάθε κομματιού
  • Βάλε τον ζωμό μαζί με τη ζάχαρη το mirin και τη σόγια σος να βράσουν και πρόσθεσε τα κομμάτια abura age σε χαμηλή φωτιά
  • Σκέπασε και άφησε το μείγμα να σιγοβράσει και να πιει τα υγρά του. Κατέβασε από τη φωτιά και άφησε να κρυώσει
  • Πάρε ένα ένα τα κομμάτια του abura age, πίεσε ελαφρά να φύγουν τα πολλά υγρά και γέμισε με το ρύζι. Τύλιξε τις άκρες του, κλείνοντας την τσεπούλα
  • Κάνε το ίδιο με όλα τα κομματάκια και σέρβιρε με τις κλασικές σος wasabi και σόγια σος

Tip


Read More

And More