Συνταγή για λιγκουίνι με σάλτσα ντομάτας και γαρίδες

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Μία μακαρονάδα με άρωμα θάλασσας και ζεστή κόκκινη σάλτσα. 

Συστατικά

  • 1 συσκευασία λιγκουίνι
  • 1 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κιλό γαρίδες, καλά καθαρισμένες
  • 4 κουτ. της σούπας βούτυρο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 2 1/2 φλιτζάνια σάλτσα ντομάτας ή ντομάτες, λιωμένες
  • 1/4 του φλιτζανιού λευκό κρασί
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • Χυμός ενός λεμονιού
  • 6 κουτ. της σούπας βασιλικό
  • 1/2 φλιτζάνι Παρμεζάνα, τριμμένη
  • αλάτι και πιπέρι (για γεύση)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μία κατσαρόλα με ελαφρά αλατισμένο νερό, βράζεις τα λιγκουίνι σου, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Σε μία δεύτερη κατσαρόλα, ζεσταίνεις αρχικά το ελαιόλαδο. Καθαρίζεις τις γαρίδες και τις προσθέτεις με λίγο αλάτι.
  • Με μία ξύλινη κουτάλα, ανακατεύεις και αφήνεις να τσιγαριστούν οι καθαρισμένες γαρίδες για 5 λεπτά.
  • Προσθέτεις το σκόρδο και μαγειρεύεις για 1 ακόμα λεπτό.
  • Προσθέτεις την σάλτσα ντομάτας και ανακατεύεις για 4 λεπτά.
  • Αλατοπιπερώνεις, αραιώνεις με το κρασί, σκεπάζεις με το καπάκι και αφήνεις να βράσουν για 5 λεπτά.
  • Ανοίγεις το καπάκι και περιχύνεις την κρέμα γάλακτος, το χυμό λεμονιού και την παρμεζάνα. Ανακατεύεις και ψήνεις για 3 λεπτά.
  • Ρίχνεις το μείγμα σου στην κατσαρόλα με τα λιγκουίνι, ρίχνεις λίγα φύλλα βασιλικού, ανακατεύεις και απολαμβάνεις!

Read More

Read More