Συνταγή για παέγια θαλασσινών

55 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Είναι καλοκαίρι, κάνει ζέστη και τα θαλασσινά είναι σίγουρα η αγαπημένη σου τροφή. Σήμερα, σού σερβίρουμε – ή καλύτερα ετοιμάζουμε μαζί – μία χορταστική παέγια με όσα θαλασσινά αγαπάς!

Συστατικά

  • 800 γρ. γαρίδες αποφλοιωμένες και καθαρισμένες
  • 3/4 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουτ. του γλυκού πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι τομάτα ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ. της σούπας κάπαρη
  • 1/4 κουτ. του γλυκού σαφράν
  • 1 φλιτζάνι ρύζι νυχάκι
  • 2/3 του φλιτζανιού κρασί λευκό
  • 1/2 φλιτζανιού φασόλια πράσινα
  • 1/4 φλιτζανιού νερό
  • 18 μύδια καθαρισμένα
  • 2 κουτ. της σούπας κόλιαντρο φρέσκο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τσιγαρίζεις ελάχιστο ελαιόλαδο.
  • Πασπαλίζεις τις γαρίδες με λίγο αλάτι και πιπέρι και τις σοτάρεις στο τηγάνι για 2 λεπτά.
  • Τις μεταφέρεις σε ένα μπολ και στη συνέχεια προσθέτεις στο τηγάνι το σκόρδο και το κρεμμύδι. Σοτάρεις για 3 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Προσθέτεις την ντομάτα, τη κάπαρη και το σαφράν και άφησέ τα 1 λεπτό. Ανακατεύεις και ρίχνεις 1/4 κ. γλυκού αλάτι, το ρύζι, το κρασί και το ζωμό. Προσθέτεις και τις γαρίδες.
  • Ανακατεύεις με μία ξύλινη κουτάλα, σκεπάζεις το τηγάνι με ένα καπάκι και το αφήνεις το φαγητό σου να σιγοβράσει για 15 λεπτά.
  • Προσθέτεις τα μύδια και τα τηγανίζεις μέχρι να ανοίξουν τα μύδια.
  • Πασπαλίζεις με το κόλιαντρο και σερβίρεις.

Read More

And More