Συνταγή για ψητό σολομό με σπαράγγια

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Σήμερα, σκεφτόμαστε τη σιλουέτα σου. Την φροντίζουμε. Για αυτό, και ετοιμάζουμε σολομό με ανοιξιάτικα σπαράγγια. 

Συστατικά

  • 4 φιλέτα σολομού
  • 500 γρ. σπαράγγια, πολύ καλά καθαρισμένα
  • 1 λεμόνι σε λεπτές φέτες
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κουτ. του γλυκού ρίγανη
  • 1 κουτ. του γλυκού βασιλικός
  • 1 κουτ. του γλυκού πάπρικα καπνιστή
  • 3 κουτ. του γλυκού σκόνη σκόρδου
  • φρέσκο θυμάρι για το σερβίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
  • Αλατοπιπερώνεις τα φιλέτα σολομού και στις δύο πλευρές και ετοιμάζεις τέσσερα κομμάτια αλουμινόχαρτου.
  • Τοποθετείς στο κέντρο κάθε κομματιού μερικές φέτες λεμονιού και από πάνω ένα φιλέτο σολομού και 1/4 των σπαραγγιών.
  • Σε ένα μπολ, ανακατεύεις το βούτυρο με τη ρίγανη, το βασιλικό, την πάπρικα και το σκόρδο και μοιράζεις το μείγμα στα τέσσερα φιλέτα με σπαράγγια.
  • Τυλίγεις τα αλουμινόχαρτα σε καλά κλεισμένα πακετάκια και τα τοποθετείς σε ένα ταψί.
  • Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25 λεπτά.
  • Ράντισε με άφθονο λεμόνι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και θυμάρι και σερβίρεις.

Read More

And More