Συνταγή για ταρτάρ σολομού με αβοκάντο

1 ώρα και 10 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Σήμερα, τρώμε θαλασσινά! Άλλωστε, νομίζω ότι μετά την κρεατοφαγία των προηγούμενων ημερών το χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ. 

Συστατικά

  • 250 γρ. ωμό σολομό
  • 3 λεπτές φέτες κόκκινου κρεμμυδιού
  • Χυμός από 2-3 λάιμ
  • 1 χούφτα ψιλοκομμένο κόλιανδρο
  • 1 κουτ. της σούπας  ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. του γλυκού μουστάρδα Dijon
  • 1 πρέζα ξερή ρίγανη
  • 1 κουτ. της σούπας κάπαρη
  • 1 αβοκάντο
  • αλάτι και πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά τον σολομό σε μικρά κυβάκια.
  • Σε ένα μπολ, αναμειγνύεις όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αβοκάντο και τα ανακατεύεις καλά μαζί με τον σολομό.
  • Καλύπτεις με μία μεμβράνη και μεταφέρεις στο ψυγείο για 1 ώρα.
  • Όταν ο σολομός είναι έτοιμος, κόβεις το αβοκάντο σε κύβους και το ανακατεύεις με χυμό λάιμ, λίγο ελαιόλαδο και αλατοπίπερο.
  • Βάζεις το τσέρκι σου στη μέση ενός πιάτου και φτιάχνεις πρώτα μία στρώση με το αβοκάντο. Το πιέζεις ελαφρά ώστε να φύγει ο περιττός αέρας. Από πάνω φτιάχνεις μία δεύτερη στρώση με τον σολομό. Απομακρύνεις προσεκτικά το τσέρκι και έτοιμο!

Read More