Συνταγή για υπέροχο ριζότο θαλασσινών

1 ώρα και 10 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας τα θαλασσινά έχουν την τιμητική τους. Ένα απολαυστικό ριζότο με κάθε είδους θαλασσινό και με λίγες θερμίδες είναι ό,τι πρέπει!

Συστατικά

  • 400 γρ μύδια, χωρίς το κέλυφος
  • 200 γρ. κυδώνια, χωρίς το κέλυφος
  • 150 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες
  • 150 γρ. καλαμάρι, καθαρισμένο και κομμένο σε ροδέλες
  • 400 γρ. ρύζι αμπόριο
  • 5 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 3 φλιτζάνια ζωμός λαχανικών

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, ξεπλένεις και καθαρίζεις προσεκτικά τα μύδια και τα κυδώνια.
  • Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνεις το ελαιόλαδο και σοτάρεις το κρεμμύδι, μέχρι να ροδίσει. Στη συνέχεια, προσθέτεις το σκόρδο και τα θαλασσινά, προκειμένου να πάρουν μία βράση.
  • Σβήνεις με το κρασί, ρίχνεις το ρύζι και σκεπάζεις με ένα καπάκι. Βράζεις για 5 λεπτά.
  • Μόλις περάσει το διάστημα αυτό, ρίχνεις το ζωμό λαχανικών, αλατοπιπερώνεις και σιγοβράζεις για άλλα 10 λεπτά, μέχρι το ρύζι να απορροφήσει τα υγρά.
  • Ανακατεύεις με μία ξύλινη κουτάλα και σιγοβράζεις για άλλα 5 λεπτά.
  • Μοιράζεις σε πιάτα, αφού αλατοπιπερώσεις ξανά.

Read More

And More