Takoyaki Balls

30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μπαλίτσες από χταπόδι, με μια ιδιαίερη ζύμη και συνοδεία από πικάντικες και απαλές σος! Είναι η καλύτερη επιλογή για το ουζάκι σου…

Συστατικά

  • 1 2/3  φλιτζάνια αλεύρι
  • 2 1/2 φλιτζάνια ζωμό θαλασσινών (dashi soup! Θα το βρεις στα καταστήματα με γιαπωνέζικα προϊόντα)
  • 2 αυγά
  • 250 γρ. βρασμένο χταπόδι κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/4 του φλιτζανιού ψιλοκομμένο τζίντζερ τουρσί (benishoga)
  • Για το σερβίρισμα: Worcestershire sauce ή takoyaki sauce
  • Μαγιονέζα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ανακάτεψε το αλεύρι, το ζωμό θαλασσινών και το αυγό σε ένα μπολ να πάρεις μια ζύμη. Θα πρέπει να πάρεις έναν παχύρευστο χυλό
  • Προθέρμανε ένα αντικολλητικό τηγάνι με μπόλικο σπορέλαιο, και στη συνέχεια ρίξε τη γέμιση – χταποδάκι, κρεμμύδια, τζίντζερ – μέσα στην ζύμη
  • Ρίξε στο τηγάνι να πάρουν χρώμα γυρίζοντας πότε πότε να ψηθούν από όλες τις πλευρές. Βγάλε σε απορροφητικό χαρτί και άφησε να στραγγίξουν
  • Σέρβιρε μαζί με τις σος και την μαγιονέζα

Tip


Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Skoda Elroq

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164