Takoyaki Balls

30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μπαλίτσες από χταπόδι, με μια ιδιαίερη ζύμη και συνοδεία από πικάντικες και απαλές σος! Είναι η καλύτερη επιλογή για το ουζάκι σου…

Συστατικά

  • 1 2/3  φλιτζάνια αλεύρι
  • 2 1/2 φλιτζάνια ζωμό θαλασσινών (dashi soup! Θα το βρεις στα καταστήματα με γιαπωνέζικα προϊόντα)
  • 2 αυγά
  • 250 γρ. βρασμένο χταπόδι κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/4 του φλιτζανιού ψιλοκομμένο τζίντζερ τουρσί (benishoga)
  • Για το σερβίρισμα: Worcestershire sauce ή takoyaki sauce
  • Μαγιονέζα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ανακάτεψε το αλεύρι, το ζωμό θαλασσινών και το αυγό σε ένα μπολ να πάρεις μια ζύμη. Θα πρέπει να πάρεις έναν παχύρευστο χυλό
  • Προθέρμανε ένα αντικολλητικό τηγάνι με μπόλικο σπορέλαιο, και στη συνέχεια ρίξε τη γέμιση – χταποδάκι, κρεμμύδια, τζίντζερ – μέσα στην ζύμη
  • Ρίξε στο τηγάνι να πάρουν χρώμα γυρίζοντας πότε πότε να ψηθούν από όλες τις πλευρές. Βγάλε σε απορροφητικό χαρτί και άφησε να στραγγίξουν
  • Σέρβιρε μαζί με τις σος και την μαγιονέζα

Tip


Read More

And More