Χταπόδι στιφάδο

1h 30'
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Λαχταριστό χταποδάκι στιφάδο στην κατσαρόλα με κόκκινο κρασί και δενδρολίβανο

Συστατικά

  • 12 φλ. νερό
  • 1 φλ. και 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 χταπόδια
  • 1 1/2 kg κρεμμυδάκια για στιφάδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1/4 φλ. κόκκινο κρασί
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κ. γλυκού δενδρολίβανο
  • 5 ντομάτες
  • 1/2 φλ. ξύδι
  • 3 κ. σούπας μαϊντανός
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια κατσαρόλα βάλε το νερό μαζί με μισό φλιτζάνι λάδι σε δυνατή φωτιά και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός βάλε τα χταπόδια να βράσουν για μισή ώρα, χωρίς ν ασκεπάσεις το σκεύος.
  • Μόλις κρυώσει το χταπόδι πέρασέ το από κτρύο νερό και αφαίρεσε το εξωτερικό δέρμα του και έπειτα κοψ’ το σε κομμάτια.
  • Σε ένα βαθύ σκεύος ρίξε το υπόλοιπο λάδι και μόλις ζεσταθεί σόταρε τα κρεμμυδάκια.
  • Πρόσθεσε και το χταπόδι και μόλις τα ανακατέψεις για λίγο μαζί, ρίξε και το σκόρδο.
  • Πρόσθεσε το κρασί, τα μυρωδικά, μπόλικο αλατοπίπερο, τις ντομάτες ψιλοκομμένες και το ξύδι και άσε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου μισή ώρα.
  • Σέρβιρε με έξτρα ελαιόλαδο και πασπάλισε με τον μαίντανό.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Skoda Elroq

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164